Education

Wil jij een duurzame auto verbeteren?

Aanmelden kan binnenkort!

Klik HIER voor de informatie folder over Green Team Twente Young. Voor vragen kan je contact opnemen met Iris, haar contact gegevens staan onderaan de pagina.

Ben jij nieuwsgierig, ambitieus en niet bang om een uitdaging aan te gaan? Spreekt het thema duurzaamheid jou aan? Wil jij, samen met Green Team Twente, de uitdaging aangaan om ‘s werelds meest efficiënte auto te bouwen en zit jij nu in 4VWO? Dan is Green Team Twente Young echt iets voor jou! Binnen dit programma zul je in een team samenwerken, met als resultaat een zelfgemaakte rijdende efficiënte auto.

Green Team Twente Young

Green Team Twente Young is gebaseerd op het reguliere Green Team Twente, waarbij studenten ‘s werelds meest efficiënte waterstofauto bouwen. Green Team Twente Young zal bestaan uit ongeveer 12 middelbare scholieren die momenteel in 4 VWO zitten. Je zult dan in 5 VWO meedoen aan een race met jouw zelfgebouwde elektrische auto. Voor gedurende ruim een jaar zul je werken aan deze auto. Je zult dan vanaf september gelijk lopen met het Green Team Twente. Je startpunt is de basis van een oude auto van Green Team Twente.

Het team zal uit 12 gemotiveerde leerlingen bestaan en het project duurt van mei 2022 tot juni 2023. In de eerste module zul je workshops krijgen over de onderwerpen die aan bod komen Daarna ga je een projectplan opstellen en tenslotte kan het echte ontwerpen en bouwen van de auto beginnen. Het programma zal worden afgesloten met een race in juni 2023.

In dit jaar zal het gaan om samenwerking binnen een team, met uiteindelijk een rijdende auto en een competitie om in mee te doen als resultaat. Om dit resultaat te behalen is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken, maar ook leergierig en enthousiast bent. Gedurende dit programma zul je veel leren over hoe het is om deel te zijn van een groot project met verschillende expertises. Hierin komen veel aspecten naar voren, waaronder de technische kant van het project en de management kant, zoals: hoe ga je in contact met bedrijven? En hoe zorg je voor een professionele uitstraling naar de buitenwereld? Ook zal veel zelfstandigheid van de leerlingen worden gevraagd. Je zult worden begeleid door het huidige Green Team Twente, het project zul je, samen met je andere teamgenoten, zelf leiden en op eigen kracht op zoek gaan naar sponsoren/hulp en het technische werk verrichten. 

Green Team Workshops

Voor scholen

Wij, Green Team Twente, vinden het belangrijk de jongere generaties kennis te laten maken met duurzaamheid. Waterstof speelt hier een steeds belangrijkere rol in. Tijdens onze workshops leren wij leerlingen op een interactieve manier wat waterstof is en waarom waterstof een belangrijke rol speelt voor onze toekomst. Hierbij vinden wij het belangrijk dat de leerlingen zowel plezier hebben als iets leren tijdens de workshop.

Voor leerlingen

Wil jij je profielwerkstuk of spreekbeurt houden over waterstof? Wij helpen je hier graag bij!

Contact

Voor vragen kan je contact op nemen met onze educatie coördinator Iris Pelgröm.

Iris Pelgöm

i.pelgrom@greenteamtwente.nl
+31 6 373 859 44