[duthc article on Tubantia]

VIDEO LONDEN – Het Green Team Twente heeft de Shell Eco-marathon gewonnen, die de afgelopen dagen in Londen werd gehouden.Leo van Raaij 4 jul. 2019 Laatste update: 05-07-19, 14:49 

De team van de Universiteit Twente versloeg met de waterstofauto Aurora 2 met een ruime marge de nummer 2, het team van de Universiteit Aalborg uit Denemarken. Het was een zuinigheidswedstrijd. Het Green Team Twente reed in de Urban Conceptklasse omgerekend 242 kilometer op een kubieke meter waterstofgas. Het team van Aalborg kwam niet verder dan 210 kilometer.

Leeg

Het Green Team Twente (GTT) mocht 4 pogingen doen. Bij één ging het volledig mis, omdat de waterstoftank leeg bleek. „We zijn er nog niet helemaal uit hoe dat heeft kunnen gebeuren”, zegt Gidde Tuitert, die de marketing voor het GTT doet. „Nee”, lacht hij, „dat was niet echt ideaal.”

De waterstofauto Aurora 2 van het Green Team Twente.
De waterstofauto Aurora 2 van het Green Team Twente. © Emiel Muijderman

Beker

Het greenteam krijgt een geldprijs en een beker. Vrijdag mag het team als een soort bonus meedoen aan een race tegen topteams uit andere klassen en andere werelddelen. Dan gaat het er om wie als eerste over de finish komt. „Of wij kansen hebben? Als we kijken naar de auto’s die tot nu over de track hebben gereden, schatten we het aardig positief in”, zegt Tuitert. „Maar belangrijkste is de race die we nu al hebben gewonnen.”

Het winnende Green Team Twente
Het winnende Green Team Twente © Eigen foto

1Twente sprak vrijdag met teamlid Gidde Tuitert van het Green Team Twente. Beluister het interview hieronder.