Telegraaf: Waterstofauto maakt inhaalslag

A Ducht article on Telegraaf:

— Een straatlengte achterstand. Daar lijkt de waterstofauto tegenaan te kijken ten opzichte van de batterijauto, als het gaat om vervanging van fossiele brandstoffen. Is dat verschil nog goed te maken? Op de Universiteit Twente denkt student Gidde Tuitert van wel. Hij is overtuigd van de voordelen van waterstof.

Klik hier voor het volledige artikel

Written by Edwin Timmer

RTV Oost: Studenten presenteren waterstofauto, maar elektrisch is toch hip?

This is a Dutch article on RTV Oost:

Studenten van Universiteit Twente hebben er een jaar lang aan gewerkt en nu zijn ze eindelijk klaar. Donderdagavond presenteerden zij hun waterstofauto. Dat terwijl elektrische auto’s juist aan een opmars bezig zijn. Waarom kiezen zij voor een waterstofauto en hoe groen zijn beide varianten eigenlijk?

Meer lezen: https://www.rtvoost.nl/nieuws/312148/Studenten-presenteren-waterstofauto-maar-elektrisch-is-toch-hip

U-Today and Alles over Waterstof: Green Team presents Aurora Two

On U-Today: ‘Aurora Two’ has been revealed to the public. The newest hydrogen-powered car of the Green Team Twente was presented tonight at Kolenaar Mazda in Enschede. ‘We improved and believe we should be able to be at the top.’

Click here to read the full article!

Written by Michaela Nesvarova at 09 / 05 / 2019


A Dutch article on Alles over Waterstof:

Het Green Team Twente toonde voor het eerst aan het publiek de nieuwste waterstofauto Aurora 2. Met deze bolide willen ze de Shell Eco Marathon (SEM) in Londen winnen. Om dat te bereiken zijn er ten opzichte van haar voorganger veel aanpassingen ‘onder de motorkap’ gedaan

Click here to read the full article!

Photo by: Niek Erents

U-Today: Testing ground with tiny houses at campus

This is a Dutch article on U-Today:

Green Team Twente wil zorgen dat de campus aan het eind van dit jaar enkele ‘tiny houses’ rijk is. Het studententeam werkt daarvoor samen met de dienst Campus & Facility Management, met als doel om onderzoekers, bedrijven en studenten samen aan duurzaamheid te laten werken.

Het volledige artikel: https://www.utoday.nl/news/66611/proeftuin-met-tiny-houses-op-campus